De stalker 

Wat moet je in hemelsnaam doen als je gestalkt wordt? Nee, beste lezers, niet door een mooie vrouw die verliefd op mij is. Daar zou ik wel raad mee weten. Daar heb ik ervaring mee, want in mijn goede dagen heb ik er wel eens mee te maken gehad. Trouwens welke vrouw zou in mijn nadagen nog interesse hebben om mij te stalken? Was het maar waar, zou ik bijna willen zeggen. Helaas dus.
 

Degene die mij stalkt is geen vurige, knappe vrouw, maar onze buurkat; een heel bijzondere, mooie en lieve poes. Ik heb aan dit beestje op 1 oktober dit jaar al eens een artikel geweid.
Maar nu is het niet meer alleen zielig miauwen, of smekend voor de keukendeur zitten. Nee, tegenwoordig volgt ze me overal als een bewaker. Ben ik in de tuin bezig, floep, in een mum van tijd springt ze over de schutting en gaat ze naast me zitten kijken wat ik aan het doen ben. Sta ik in de schuur te klussen, gaat madame me op haar dooie gemak voor de schuurdeur liggen aan te staren. En als ik op de fiets wegga, loopt het beest voor me uit, gaat samen met mij door de poort en gaat me dan rustig op de stoep na zitten kijken.

 Als ik haar aai, draait ze rondjes, schuurt langs mijn been en kroelt met het kopje tegen mijn hand.
En steeds weer probeert het snoezepoesje, als ik weer mijn huis in wil gaan, met me mee naar binnen te sluipen. Dan moet ik haar via zacht geweld met mijn schoen terug duwen. Dit is toch te gek voor woorden.
Ik vind het best wel een lief beest en ik houd zelfs van d'r, maar ik vind het zo zielig dat ze kennelijk gezelschap zoekt, terwijl ik blijkbaar niet goed aan haar behoefte kan voldoen.
Moet ik haar negeren? Nee, dat kan ik niet. In huis halen? Nee, dat mag ik niet. Ik wil geen burenruzie. Aangifte doen wegens grensoverschrijdend gedrag? Ik dacht het niet.

Dus vraag ik u, beste lezer, wat moet ik doen tegen dit poezegestalk?

 

09-12-2022