Weersvoorspelling

 

 Ik ben boos. Heel erg boos ben ik op de weerdeskundigen (m, v, x) die dagelijks op televisie de weersgesteldheid voor de komende dagen proberen te voorspellen.
Vanochtend toen ik wakker werd, scheen de zon uitbundig. Dus pakte ik mijn tennissokken uit de kast en trok ze aan. Het was immers dinsdagochtend en dan komen er altijd een stuk of twintig of meer tennissers (m, v, x) bij elkaar om enkele partijtjes te gaan slaan. Ik verheug me er altijd bijzonder op. Een paar uurtjes pretentieloos tennissen met een stel gelijkgestemde ouderen, want deelnemen is immers belangrijker dan winnen. En na afloop nog een tijdje sociaal nazitten.

Ik had mijn sokken amper aan of het begon vreselijk hard te regenen. Tja, ik bedacht ineens dat ze dat de vorige avond al hadden voorspeld. Jammer, dan maar weer mijn gewone sokken aantrekken, wassen, tanden poetsen en gewone kleren aan.

Beneden aangekomen scheen de zon weer uitbundig. Maar ja, ze hadden voorspeld dat het vanochtend veel zou regenen zelfs met onweer, en ik geloofde ze. Dus dag tennisdag.
Maar wat blijkt achteraf. Het is de hele verdere ochtend droog gebleven met veel vrolijke zonneschijn. De bui van vanochtend was de enige die hier is geweest.
Er klopte dus weer niets van die weersvoorspellingen. En ik, domme oen, was er weer eens ingetrapt.

Nou ja, voordeel is dat ik vanochtend rustig mijn krantje heb kunnen lezen en nu wat tijd over heb om een stukje te schrijven over mijn ervaringen van deze ochtend.


01-08-2023