Emile, de mafkees

01-02-2019 23:09

Die Emile is de laatste tijd weer flink aan het ratelbanden. Wat een rare is het toch. Wil 20 jaar jonger zijn dan zijn 69e. Iedereen weet dat het weggegooid geld aan advocaat- en gerechtskosten is, maar oké, hij krijgt weer eens lekker aandacht en hij zal wel zo slim zijn om wat terug te verdienen met interviews en publiciteit, denk ik.

 

Ik wil mijn leeftijd ook wijzigen. Het liefst de cijfers omdraaien; lijkt mij het eenvoudigst. Dan ben ik tevreden. Moet toch kunnen? Dan ben ik weer een soepele jongeling. Het leuke is, dat ik dan bijna alles hetzelfde zou gaan doen als wat ik tot nu toe heb gedaan. Zo kan ik elke keer als ik op mijn huidige leeftijd kom, weer opnieuw beginnen. Dat zou mooi zijn.


Beste Emile, als er iemand is die jonger hoort te zijn, ben ik het wel. Zowel vrouwen als mannen zeggen vaak, als ze mijn leeftijd horen, dat ik er nog zo jong uitzie. Bovendien heeft een medicus in een rapportje over mij gezet dat ik nog een vitaal persoon ben. Dus, Emile, als je weer voor de rechter staat, noem mijn naam dan ook even. Jules du Lac, dus. Tien Jaar jonger is voorlopig genoeg, hoor.

 

Maar, beste Emile, ik heb een goed idee voor jou. Laat je voor 20 jaar invriezen en kom dan nog eens terug. Dan is iedereen 20 jaar ouder geworden en jij bent gelijk gebleven. Prachtig, toch? Je voelt je dan lekker jong ten opzichte van je huidige kennissenkring. Van mij mag je ook 50 of 100 jaar wegblijven. Heeft deze generatie geen last meer van je.

 

Wil je nog een idee? Wat dacht je ervan om je leeftijd op Internet te veranderen? Dan denkt iedereen wat een jonge vent nog, maar ook wat een oude kop heeft ie eigenlijk. Ik heb het ook ooit gedaan. Per ongeluk, hoor. Ik weet niet meer precies waar, maar mijn foutieve geboortejaar staat er vast nog.

 

Nog even een vraagje, Emile. Wat moeten mensen doen die op 50-jarige leeftijd al versleten zijn? Ook naar de rechter stappen om hun leeftijd aan te laten passen en een brief sturen naar de S.V.B. en hun pensioenfonds om AOW en pensioen aan te vragen?

 

Sterkte Emile, met je leeftijdworsteling. Maar vergis je niet. De natuur kun je niet tegenwerken. Hopelijk wordt je 110, maar je gezondheid kan je ook ineens in de steek laten. Zoiets heb je echt niet helemaal in de hand. Wees toch gewoon tevreden, man.

 

10-12-2018Twee geschrompelde mannetjes zitten op een bankje voor een bejaardenhuis. Een journalist wil een reportage maken over ouder worden en vraagt aan de een “hoe oud bent u, mijnheer?”
“Honderd,” antwoordt de man.
“Geweldig. Hoe komt u nog zo fit?’
“Wel jongeman, ik heb altijd netjes geleefd. Geen drank, nooit gerookt en altijd met dezelfde vrouw getrouwd.”
“Geweldig. En u mijnheer?”
De ander antwoord:“Ik heb me altijd lam gedronken, minimaal een pakje shag per dag gerookt  en tientallen vrouwen gehad.”
“Zo, zo. En hoe oud bent u?”
”Ik ben 59.”
“Oh, maar u lijkt ook wel honderd.”
“Ja. Klopt. Ik lijk precies op de man hiernaast me, hè. Ik ben zijn zoon.”